Piszą ten przepis już mi burczy w brzuchu na samą myśl takiego śniadania! Pastę można jeść z dowolnym pieczywem, ale tutaj proponuję opiekane w tosterze bajgle z makiem Incola Glutenfree bo są przepyszne 😁 Ten duet śniadaniowy obroni się zawsze ✌️🤤


▪️SKŁADNIKI (pasta na 4 porcje):
-6 jajek
-4 łyżki majonezu
-4 łyżki jogurtu naturalnego
-pół puszki groszku konserwowego
-3 ogórki konserwowe
-kurkuma, sól i pieprz
-szczypiorek

-bezglutenowy bajgel z makiem firmy Incola Glutenfree

▪️WYKONANIE:
Jajka gotujemy na twardo - ok 12min. Kroimy w drobną kosteczkę. Dodajemy pozostałe składniki i przyprawiamy. Mieszamy dokładnie.

Bajgel kroimy na pół i opiekamy w tosterze. Nakładamy sałatkę i posypujemy posiekanym szczypiorkiem.

❤️ Pysznego śniadanka!