FLAPJACK dla miłośników owsianych domowych batoników to pozycja zdecydowanie warta wypróbowania! Można je dostać w sklepach ze zdrową żywnością z różnymi dodatkami - orzechami np. pistacjami, fistaszkami czy nerkowcami, z suszonymi owocami - rodzynkami, żurawiną, jabłkiem oraz w różnych odsłonach - kakaowych czy waniliowych. Jednak mi najbardziej zasmakował batonik z dodatkiem orzechów PEKAN.
Przepis banalnie prosty, dający pełną gwarancję SATYSFAKCJI podniebienia ;-))) A zatem łapcie przepis!!!
Wykonanie:
Wszystkie składniki wymieszać ze sobą w dużej misce. Masę rozłożyć w kwadratowej formie wyłożonej papierem do pieczenia i dobrze ubić. Pieczemy przez ok. 30min w temp. 160st C (bez termoobiegu). Pokroić po wystudzeniu ostrym nożem.
** Składniki do wykonania batoników można zakupić w sieci sklepów ALMA.