Co to airfrayer❓To frytkownica beztłuszczowa, która działa jak mały piekarnik z wysokimi temperaturami ♨️ 

🥓🥩🍖🍗 Mięso z takiego urządzenia jest wyjątkowe - chrupkie i dobrze opieczone na zewnątrz, a w środku wilgotne i miękkie❗️

▪️SKŁADNIKI:
•bułka burgerowa
•łyżka hummusu
•łyżeczka ketchupu @jawo2008.pl (10% rabatu z kodem „apricot”)
•pół łyżeczki musztardy serepakiej
•plaster seramimolette
•2 plastry sera camembert 
•100g tatara wołowego (polecam do burgerów tatar bo mięso jest niskotłuszczowe i dobrze zmielone)
•przyprawa do kebaba @jawo2008.pl lub inna ulubiona, sól i pieprz
•plaster pomidora
•garść rukoli
•2 liście sałaty masłowej 
•1 duży ogórek konserwowy

▪️WYKONANIE:
W misce mięszamy mięso wołowe z przyprawą, solą i szczyptą pieprzu. Odstawiamy na godzinę do lodówki (można pominąć czas oczekiwania, ale polecam przygotować mięso szybciej).

Bułkę przecinamy na pół i opiekamy przez 2 minuty w airfayerze przy temp 200st C, każdą połówkę pojedynczo.

Potem pieczemy mięso przez 15min w temp 200st C, odwracając co 5min.

Dół bułki smarujemy hummusem, układamy sałatę, plastry ogórka konserwowego, sera mimolette, mięso wołowe, ser camembert, rukolę i plaster pomidora. Górę bułki smarujemy ketchupem i musztardą, przykrywamy nią burgera.

❤️ SMACZNIE ❤️PROSTO ❤️ PYSZNIE