🍛 TOFU W SOSIE SŁODKO-KWAŚNYM Z MAKARONEM RYŻOWYM 🍛
Zrób ze mną krok po kroku ten przepis który jest PRZEPYSZNY ✌️
👉wybierz TOFU (opcja wegańska)
albo KURCZAKA (opcja mięsna)
🍍SKŁADNIKI (2 porcje):
•mix papryk
•pół ananasa świeżego
•cukinia mała
•tofu 2 opakowania
•4-6 łyżek skrobi ziemniaczanej
•oliwa z oliwek
•kilka łyżek octu + erytrytol + woda
•2 ząbki czosnku
•kawałek imbiru
•pieprz cytrynowy, sól, ketchup 60% mniej cukru
🍍WYKONANIE:
Warzywa i ananas kroimy w kostkę. Tofu kroimy w kostkę i mieszamy ze skrobią ziemniaczaną. Podsmażamy na oliwie z czosnkiem i imbirem przeciśniętymi w prasce. Dodajemy warzywa i dalej smażymy. Przyprawiamy pieprzem cytrynowym i solą.
Ocet z erytrytolem i wodą rozpuszczamy. Wlewamy na patelnię, polewamy ketchupem. Mieszamy i jeszcze kilka minut pozostawiamy na ogniu.
Makaron ryżowy gotujemy bez soli wg i sytuacji na opakowaniu. Przed podaniem posypujemy czarnym sezamem.
💚 SMACZNEGO 💚