🥚Są tu FANI JAJEK❓Dziś polecam wam 🇮🇱 SZAKSZUKĘ 🇮🇱 z ciecierzycą i rozmarynem 🌿

🍳Szakszuka jest jak sałatka jarzynowa... przepis ten sam ale składniki i smak trochę inne 😜😅

👩🏻‍🍳Liczę że trafię w wasze podniebienia moją wersją najpopularniejszego izraelskiego śniadania 💙 Szakszuka to jajka sadzone w aromatycznym sosie pomidorowo-paprykowym, u mnie dodatkowo z ciecierzycą konserwową oraz listkami świeżego rozmarynu 🤩

Palce lizać 👌👌👌
 
👉Na kod ‚Apricot10’ zniżka u www.pakman.eu (zakupy powyżej 40zł z darmową wysyłką do paczkomatu przy wyborze opcji SMILE!!!)


▪️Składniki:⁣
• 2 jajka
• 100g passaty pomidorowej
• 10g koncentratu pomidorowego
• 50g ciecierzycy konserwowej
• 50g czerwonej papryki
• 25g czerwonej cebuli
• 50g pieczarek
• przyprawy firmy Pakman: jarzynka, papryka słodka, czosnek, kurkuma, sól himalajska, pieprz
• kilka listków rozmarynu

Dodatki:
• ulubione pieczywo 


▪️Czas wykonania:
25 minut

▪️Kaloryka:
302 kcal
 
▪️Makroskładniki:
białko: 23,2g  węglowodany: 22,1g tłuszcze: 12,8g

▪️Wykonanie:⁣

Warzywa myjemy i kroimy w kostkę lub plastry. Passatę mieszamy w kubeczku z koncentratem.

Na patelni spryskanej pamem (oliwą w sprayu) podsmażamy warzywa. Po kilku minutach wlewamy sos pomidorowy i dodajemy przyprawy oraz świeży rozmaryn.

Smażymy na małym ogniu pod przykryciem przez kilka minut (tak by białko się ścieło a żółtko pozostało płynne). Podajemy z ulubionym pieczywem.


❗️RABATY❗️
Na produkty u www.pakman.eu -10% zniżki z moim kodem "Apricot10".