Olej rzepakowy jest źródłem m.in. witamin E,K, nienasyconych kwasów tłuszczowych oraz antyutleniaczy. Ma działanie usprawniające układ hormonalny, nerwowy i odpornościowy. Przeciwdziała chorobom serca, ma także działanie przeciwzapalne i przeciwzakrzepowe.

Więcej informacji znajdziecie na stronie:
pokochajolejrzepakowy.eu

Warto korzystać z dobrodziejstw oleju rzepakowego w diecie, dodając go do dań np.w formie dressingu czy dipu.

Składniki (2 szt):
-8 listków sałaty 
-pół ogórka szklarniowego
-pół podłużnej papryki
-camembert
-gruszka

-4 łyżki oleju rzepakowego
-3 gałązki rozmarynu
-łyżka musztardy
-sól i pieprz 

Wykonanie:
-w miseczce układamy sałatę, plastry ogórka i papryki
-plastry gruszki zgrillować na suchej patelni z obu stron
-plastry camemberta ułożyć na warzywach, następnie plastry gruszki
-olej rzepakowy, musztardę, 3 gałązki rozmarynu, sól i pieprz zmiksuj na gładki dip i polej nim sałatkę 

Materiał reklamowy we współpracy z PSPO.