Danie pełne warzyw, smaków i aromatów 💚❤️🧡 Do tego proste w wykonaniu!

▪️SKŁADNIKI (2 porcje):
- opakowanie parówek (klasycznych / wegańskich)
- mała cebula
- marchew
- papryka
-pół cukinii
- puszka passaty pomidorowej
- 3 kiszone ogórki + szklanka wody po ogórkach
- makaron (u mnie bezglutenowy fusilli od Incola Glutenfree )
-olej / oliwa do smażenia 
- przyprawy: czosnek, papryka, kurkuma, sól, pieprz, erytrol / miód
- świeże zioła: tymianek, oregano, rozmaryn

▪️WYKONANIE:
Warzywa kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni, po 15min dorzucamy pokrojone parówki, po 5min dodajemy passatę, wodę po ogórkach i ogórki.

Dodajemy przyprawy i mieszamy. Zmniejszamy ogień na mniejszy. Sprawdzamy smak sosu, dodajemy erytrolu i soli wg potrzeb. Smak ma być delikatnie słodki - kwaśny i słony. Pod przykryciem gotujemy jeszcze 20min. W razie potrzeby dodajemy odrobinę wody.

Makaron zalewamy wrzątkiem i gotujemy w dobrze posolonej wodzie, co jakoś czas mieszając. Po ok.10/15min odcedzamy na durszlaku i spłukujemy zimną wodą (makaron się nie sklei).

❤️SMACZNEGO❤️