Brzmi trudno a wykonanie bajecznie proste❣️Zaskocz swoją rodzinę i podaj na niedzielny stół!


👉Do tego przepisu użyłam przypraw ze sklepu www.jawo2008.pl na które po wpisaniu kodu 𝕒𝕡𝕣𝕚𝕔𝕠𝕥 otrzymasz 10% rabat.


❤️SKŁADNIKI (6 porcji):

-500g rostbefu wołowego (ewentualnie polędwica wieprzowa)

-przyprawy do marynaty: 2 łyżki oleju, 2 łyżki papryki słodkiej, 1 płaska łyżeczka soli, 1 łyżka musztardy, 1 łyżeczka czosnku (lub ząbek), 1 łyżeczka majeranku, 1/3 łyżeczki papryki ostrej, 1/3 łyżeczki pieprzu


-papryka spiczasta czerwona

-cebula

-8 pieczarek

-3 ogórki kiszone 

-pół słoiczka ketchupu

-400ml wody

-1 łyżka oleju do smażenia

-przyprawy do sosu: kilka ziaren ziela angielskiego, kilka liści laurowych



❤️WYKONANIE:

Mięso marynujemy w przyprawach i zostawiamy na kilka godzin w lodówce (najlepiej na całą noc).


Smażymy mięso na oleju, po 10-15min dodajemy pokrojone warzywa i dalej smażymy przez 5-10min. Dodajemy ketchup, ziele angielskie i liście laurowe. Zalewamy wodą i mieszamy wszystko razem. Po zagotowaniu zmniejszamy ogień do minimum i gotujemy pod przykryciem przez 60min. 


Podajemy z purée ziemniaczanym lub ryżem.