20:39

Berliso Choco Vege


Przepis prosty i przyjemny, do tego pyszny i zdecydowanie ta艅szy od gotowca ze sklepu 馃ぉ

▪️SK艁ADNIKI (2 porcje):
-100g ry偶u (u mnie ze sklepu @jawo2008.pl / zni偶ka 10% na kod: apricot)
-100ml napoju ro艣linnego / mleka + 100ml wody (w razie potrzeby dodajemy jeszcze troch臋 wody lub mleka)
-ziarna wanilii 
-2 艂y偶ki erytrolu lub ksylitolu

-p贸艂 budyniu czekoladowego bez cukru
-50g czekolady deserowej belgijskiej @sklep.brat.pl 
-szklanka napoju ro艣linnego / mleka
-2 艂y偶ki erytrolu/ksylitolu 


▪️DODATKI:
-czekoladki NutLove (do kupienia w sklepie @fitwomen.pl / zni偶ka 30% na kod „apricot”)
-sos czekoladowy NutLove

▪️WYKONANIE:
Ry偶 gotujemy na mleku i wodzie z dodatkiem wanilii oraz s艂odzika. Co jaki艣 czas mieszamy, gotujemy pod przykryciem na ma艂ym ogniu.

Budy艅 rozpuszczamy w po艂owie szklanki zimnego mleka wraz z s艂odzikiem i pokruszon膮 czekolad膮. W garnku zagotowujemy reszt臋 mleka i wlewamy do tego rozpuszczony budyn. Wy艂膮czamy ogie艅 i mieszamy. 

Do puchark贸w nak艂adamy ry偶 i na wierzch budy艅. Po przestudzeniu wk艂adamy do lod贸wki na 30min.





Brak komentarzy:

Prze艣lij komentarz

Copyright © 2016 Apricot Smile blog , Blogger