🎃 PIERNIK DYNIOWY 🎃 


bez cukru

bez laktozy

bez glutenu

100% roślinne 


Prosiliście w ankiecie o coś dyniowego - PROSZĘ BARDZO 💁🏻‍♀️


Jako że powoli czuć aurę nadchodzących świąt BN to ciasto w wersji piernika 🥮 Cynamonu nigdy za wiele!


‼️Tip na pure z dyni‼️

Kawałek dyni kroimy w kawałki i podgrzewamy przez kilka minut w mikrofali. Widelcem rozcieramy i gotowe 😁


Inspiracją przepisu jest piernik pomidorowy od @jadlonomia 🍅


🎃 SKŁADNIKI:

-1 szklanka puree z dyni (np makaronowej)

-1 banan

-pół szklanki roztopionego oleju kokosowego @pakman_foods (zniżka „apricot”)

-pół szklanki erytrytolu @pakman_foods 

-2 szklanki mąki owsianej

-1 łyżka kakao

-1 łyżeczka przyprawy piernikowej 

-1 łyżeczka cynamonu

-pół łyżeczki sody


-do posmarowania frużelina JABŁKA Z CYNAMINEM @sklep.sfd @allnutrition (zniżka „apricot”)


*opcjonalnie: wierzch to krem protein spread biała czekolada @myproteinpl (zniżka „apricot”) rozpuszczony w odrobinie cieplej wody z odżywką białkową biała czekolada 



🎃WYKONANIE:

Mieszamy suche składniki. Wlewamy mokre i mieszamy. Wlewamy do formy. 


*Wlewamy na wierzch mieszankę białej czekolady zataczając łyżką koła.


Pieczemy przez ok.50min w 175st C (jeśli wierzch się przypieka - przykrywamy folią do pieczenia).


Wykładamy ciasto do ostygnięcia. Następnie kroimy w pół i przekładamy frużeliną jabłkową.