🍛 TOFU W SOSIE SŁODKO-KWAŚNYM Z MAKARONEM RYŻOWYM 🍛


Zrób ze mną krok po kroku ten przepis który jest PRZEPYSZNY ✌️


👉wybierz TOFU (opcja wegańska) 

albo KURCZAKA (opcja mięsna)


🍍SKŁADNIKI (2 porcje):

•mix papryk 

•pół ananasa świeżego

•cukinia mała

•tofu 2 opakowania

•4-6 łyżek skrobi ziemniaczanej

•oliwa z oliwek

•kilka łyżek octu + erytrytol + woda

•2 ząbki czosnku

•kawałek imbiru

•pieprz cytrynowy, sól, ketchup 60% mniej cukru


🍍WYKONANIE:

Warzywa i ananas kroimy w kostkę. Tofu kroimy w kostkę i mieszamy ze skrobią ziemniaczaną. Podsmażamy na oliwie z czosnkiem i imbirem przeciśniętymi w prasce. Dodajemy warzywa i dalej smażymy. Przyprawiamy pieprzem cytrynowym i solą.


Ocet z erytrytolem i wodą rozpuszczamy. Wlewamy na patelnię, polewamy ketchupem. Mieszamy i jeszcze kilka minut pozostawiamy na ogniu.


Makaron ryżowy gotujemy bez soli wg i sytuacji na opakowaniu. Przed podaniem posypujemy czarnym sezamem.


💚 SMACZNEGO 💚