Dzielę się z Wami moim jednym z ulubionych przepisów obiadowych ostatniego miesiąca! Tak jak kurczaka można w tym daniu zamienić na indyka, tak sos rybny (lekko śmierdzący na początku po dodaniu) nie da się go niczym zastąpić. 

W tym daniu chodzi o to by próbować nowych smaków i dodatków, trochę poszaleć w kuchni. 

Składniki: 
  • 150g kurczaka
  • Cebula dymka
  • Papryka czerwona
  • Sos sojowy
  • Sos rybny
  • 10g oleju kokosowego
  • Garść netkowców
  • Świeża kolendra
  • Ryż jaśminowy

Wykonanie:
Pokrojone warzywa smażymy przez 5min na patelni, po czym dodajemy kurczaka pokrojonego w kawałki. Dodajemy sos sojowy i rybny. Dusimy pod przykryciem do miękkości. Posypujemy świeżą kolendrą. Podajemy z ryżem jaśminowym.