Kasza jaglana jest produktem uniwersalnym, może być wykorzystywana na słodko do jaglanki z bakaliami lub słono np.w paście kanapkowej. Przepis ten pochodzi z eventu organizowanego przez Vegan Hooligan Crew pt."Kasza Lunch". Zakochałam się w tej paście od pierwszego spróbowania! Spróbujcie sami...



Składniki:
  • 250g marchwi
  • 200g ugotowanej kaszy jaglanej
  • 70g wiórków kokosowych
  • 1 łyżka oleju/oliwy
  • przyprawy: curry, kumin, chili, imbir, cynamon, sól
Wykonanie:
Na patelni podsmażyć przyprawy (bez soli), po 3min dodać obraną i pokrojoną w plastry marchew. Zalać wodą i gotować do miękkości. Na 5 min min przed końcem wsypać wiórki kokosowe i dodać pół łyżeczki soli. Następnie zawartość patelni przełożyć do miski i dodać kaszę jaglaną. Blendujemy na gładką masę. Jeśli pasta jest nadal zbyt słodka, doprawiamy solą. 

Przepis dodany do akcji: 
 http://zmiksowani.pl/image/miks/063f0852ff854971a91384dbea9f50e2_v2.jpg       http://zmiksowani.pl/image/miks/57aab7891d677d78efa0342dcafd3cd6_v2.jpg       Domowy Wyrób