Sztandarowe połączenie rumu i kokosu. Rum pojawia się w zestawieniu z rodzynkami jako pyszne nadzienie, otoczone warstwą z kokosa i banana. Wszystko otulone delikatną kaszką jaglaną. Prawdziwe niebiańskie uniesienie. Uwielbiam Raw słodycze!
- 200g wiórków kokosowych
- 2 banany
- 100g rodzynek
- odrobina rumu
- 6 łyżek gęstej części mleka kokosowego
- pół szkl.kaszki jaglanej Baby Sun
- 12-15 orzechów pekan
Wykonanie:
Do miski wsypujemy wiórki kokosowe, dodajemy kilka łyżek gęstej masy kokosowej oraz dwa obrane banany. Rękami rozgniatamy i mieszamy ze sobą składniki. Rodzynki zalewamy odrobiną rumu, miksujemy na gładką i gęstą masę. Na rękę nakładamy masę kokosowo-bananową a na środek umieszczamy masę rumową (wielkość ziarna fasoli). Formujemy kształt kosteczek. Na 2h wstawiamy do lodówki. Gdy pralinki stwardnieją obtaczamy je w kaszce jaglanej a na wierzchu układamy pekany . Przechowujemy w lodówce przez ok.5 dni.