Ostatnio moja mama obchodziła imieniny i chcąc na szybko zrobić coś pysznego do kawy, ukulałam CZEKOLADOWE PRALINY z pysznym NADZIENIEM w środku :-))) Ten kto jeszcze nie próbował nowych smaków bakaliowych batonów OHO NATURA powinien jak najszybciej to zrobić! W sklepach są aż 4 nowe smaki o ciekawym składzie i nazwie: ARIA, TOTOBI, NIKO i PAKURI.  
Myślę, że taka słodka niespodzianka w postaci moich CZEKOLADEK każdemu zasmakuje, więc koniecznie przejrzyjcie mój przepis!

Składniki (ok 12 szt):
  •  10 miękkich daktyli bez pestek
  • 1/2 opakowanie ekspandowanego proso Lestello + do obtoczenia
  • 30g roślinnego białka czekoladowego MyProtei
  • 3 łyżki kakao lub karobu
  • 3 łyżki masła migdałowego The Protein Works
  • 2 batony bakaliowe Oho Natura
  • odrobina wody
Wykonanie:
Daktyle zmiksować  z masłem migdałowym. Masę przełożyć do miski i połączyć z białkiem, kakao i proso. Dolać odrobinę wody, tak by masa się zlepiła i wszystko dokładnie wymieszać.

Batony Oho pokroić na 12 części i ulepić mokrymi rękami 12 małych kulek. Obtoczyć każdą kulkę masą czekoladowo-daktylową. Wierzch praliny posypać ekspandowanym proso.

Praliny możemy jeść od razu, nie ma potrzeby ich schładzania czy mrożenia. Trzymamy w lodówce max przez 4-5dni.