Jednogarnkowa strawa dla zgłodniałej duszy 😇 Szybka i pyszna!
▪️SKŁADNIKI (2 porcje):
-batat
-2 marchewki
-pół śmietany kremówki
-200g piersi z indyka
-pół puszki białej fasoli
-2 łyżki koncentratu
-odrobina wody
-olej
-przyprawy: curry, kurkuma, imbir, pieprz cytrynowy, sól
-150g ryżu czerwonego www.jawo2008.pl (zniżka 10% z kodem „apricot”)
▪️WYKONANIE:
Na patelni podsmażamy obrane, umyte i pokrojone warzywa (batat w drobną kostkę, marchew w plasterki) oraz pokrojonego w kostkę indyka.
Dodajemy przyprawy, solimy a następnie śmietanę i odrobinę wody. Dodajemy fasolę. Gotujemy na małym ogniu pod przykryciem, tak by batat się rozpadł a sos zgęstniał.
Ryż gotujemy bez soli, pod przykryciem na małym ogniu, tak długo aż będzie delikatnie miękki i wchłonie wodę. Wody dolewamy na bieżąco, w miarę potrzeb.
❤️ SMACZNEGO ❤️