🥫𝕊𝕥𝕣𝕚𝕡𝕤𝕪 𝕫 𝕥𝕠𝕗𝕦 𝕨 𝕔𝕚𝕖ś𝕔𝕚𝕖 𝕜𝕖𝕥𝕔𝕙𝕦𝕡𝕠𝕨𝕠-𝕞𝕦𝕤𝕫𝕥𝕒𝕣𝕕𝕠𝕨𝕪𝕞🥫

To ciasto nadaje się nie tylko do tofu ale również kawałków warzyw i mięsa.
Robi się szybko, ciasto mieszamy z naszym głównym produktem a resztę już za nas piekarnik robi ☺️

‼️Polecam, bo to jest pyszne‼️

Fajna alternatywa panierki z bułki tartej albo ciasta naleśnikowego 😉

❤️SKŁADNIKI (2 porcje):
•3 łyżki skyru / jogurtu naturalnego
•3 łyżki ketchupu (użyłam @jawo2008.pl zniżka „apricot”)
•2 łyżki musztardy
•100g mąki (u mnie gryczana i kukurydziana @incola_glutenfree )
•1 jajko
•odrobina wody
•przyprawy (używam z firmy @jawo2008.pl ): sól, pieprz, czosnek, papryka słodka i ostra, ulubione zioła 

•tofu i ulubione warzywa (u mnie dynia i marchew) 

❤️WYKONANIE:
Składniki na ciasto mieszamy na gęstą, delikatnie lejącą konsystencje. Można użyć trzepaczką by nie było grudek. Wsypujemy do miski kostkę tofu i warzywa. Mieszamy rękami.

Wykładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy w piekarniku w 200st przez conajmniej 30min.

Podajemy z ulubionymi dodatkami. U mnie kapusta czerwona od @krokus.przetwory