🍒🍓 𝐂𝐢𝐚𝐬𝐭𝐨 𝐰 𝐬ł𝐨𝐢𝐤𝐮 🍓🍒
Takiego pysznego i zarazem prostego przepisu jeszcze u mnie nie było ‼️
Aż sama jestem pod wrażeniem 🅙🅐🅚🅘🅔 🅣🅞 🅓🅞🅑🅡🅔 🤤🥵😂
Serioooooooooooooooo❗️Ten deserek uzależnia ⛔️ więc robisz go i jesz na WŁASNĄ ODPOWIEDZIALNOŚĆ
🍒SKŁADNIKI:
~kilka biszkoptów bez cukru
~fit galaretka o smaku owoców skandynawskich @kfdnutrition (rabat 5% ‚apricot’)
~krem rafałkowy z chrupkami @kfdnutrition
~śmietana 30% lub stała część z mleczka kokosowego + łyżka mascarpone
~erytrytol @pakman_foods (rabat 5% ‚apricot’)
~wiórki kokosowe @pakman_foods
🍓WYKONANIE:
Biszkopty rozdrabniamy w rękach i wsypujemy na dno słoiczka. Galaretkę robimy wg przepisu na opakowaniu. Zostawiamy ją do przestygnięcia i wlewamy na biszkopty jak jest bardzo gęsta (wtedy biszkopty nie wypłyną na wierzch).
Wstawiamy na 10min do lodówki.
W mikrofali lub kąpieli wodnej podgrzewamy (ale nie zbyt mocno!) krem rafalkowy i łyżką polewamy wierzch galaretki.
Wstawiamy do lodówki na 10min.
W tym czasie erytrol (inaczej erytrytol) mielimy na puder i ubijamy z śmietaną oraz wiórkami kokosowymi. Powoli dodajemy mascarpone (bita śmietana staje się sztywna, zbita i ma super śmietanowy smak). Układamy na wierzch galaretki i dodatkowo posypujemy wiórkami.
U mnie dodatkowo pojawiła się żurawina ekspandowana.
Proporcje wg uznania i wielkości słoiczków / foremek.
Rabaty:
www.pakmanfoods.pl -5% „apricot”
www.sklep.kfd.pl -5% „apricot”
www.myprotein.pl -40% „SMILE”
www.sklep.sfd.pl -10% „apricot”
www.farmabialka.pl -10% „apricot10”