🍒🍓 𝐂𝐢𝐚𝐬𝐭𝐨 𝐰 𝐬ł𝐨𝐢𝐤𝐮 🍓🍒


Takiego pysznego i zarazem prostego przepisu jeszcze u mnie nie było ‼️


Aż sama jestem pod wrażeniem 🅙🅐🅚🅘🅔 🅣🅞 🅓🅞🅑🅡🅔 🤤🥵😂


Serioooooooooooooooo❗️Ten deserek uzależnia ⛔️ więc robisz go i jesz na WŁASNĄ ODPOWIEDZIALNOŚĆ 


🍒SKŁADNIKI:

~kilka biszkoptów bez cukru

~fit galaretka  o smaku owoców skandynawskich @kfdnutrition (rabat 5% ‚apricot’)

~krem rafałkowy z chrupkami @kfdnutrition 

~śmietana 30% lub stała część z mleczka kokosowego + łyżka mascarpone

~erytrytol @pakman_foods (rabat 5% ‚apricot’)

~wiórki kokosowe @pakman_foods 


🍓WYKONANIE:

Biszkopty rozdrabniamy w rękach i wsypujemy na dno słoiczka. Galaretkę robimy wg przepisu na opakowaniu. Zostawiamy ją do przestygnięcia i wlewamy na biszkopty jak jest bardzo gęsta (wtedy biszkopty nie wypłyną na wierzch). 


Wstawiamy na 10min do lodówki.


W mikrofali lub kąpieli wodnej podgrzewamy (ale nie zbyt mocno!) krem rafalkowy i łyżką polewamy wierzch galaretki.


Wstawiamy do lodówki na 10min.


W tym czasie erytrol (inaczej erytrytol) mielimy na puder i ubijamy z śmietaną oraz wiórkami kokosowymi. Powoli dodajemy mascarpone (bita śmietana staje się sztywna, zbita i ma super śmietanowy smak). Układamy na wierzch galaretki i dodatkowo posypujemy wiórkami.


U mnie dodatkowo pojawiła się żurawina ekspandowana.


Proporcje wg uznania i wielkości słoiczków / foremek.


Rabaty:

www.pakmanfoods.pl -5% „apricot”

www.sklep.kfd.pl -5% „apricot” 

www.myprotein.pl -40% „SMILE”

www.sklep.sfd.pl -10% „apricot”

www.farmabialka.pl -10% „apricot10”