⭕️ Wieniec orzechowo-pralinowy ⭕️
Mega prosty przepis z ciasta francuskiego który wyjdzie każdemu❣️
❗️Inspiracja od @pakman_foods 😋 Zapraszam na ich konto bo tam jest wiele ciekawych i smacznych przepisów 👌
🥜SKŁADNIKI:
•ciasto francuskie
•masło orzechowe @pakman_foods (-5% „apricot”)
•krem pralinowy @kfdnutrition (-5% „apricot”)
•1/3 czekolady (u mnie proteinowa @kfdnutrition )
•garść pokruszonych orzechów ziemnych @pakman_foods
🥜WYKONANIE:
Ciasto rozwijamy i cały płat smarujemy najpierw masłem orzechowym a następnie warstwą kremu. Zwijamy jak roladę dłuższym bokiem.
Kroimy na 2 równe rolady które następnie kroimy wzdłuż zostawiając jeden koniec nieprzecięty. W ten sposób pleciemy 2 paski rolady jak warkocz. Oba warkocze łączymy końcami ze sobą tworząc wieniec.
Ciasto pieczemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia ok.20min w temp 200st C (bez termoobiegu). Studzimy.
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i polewamy nią warkocz, posypujemy orzechami.
❣️SMACZNEGO❣️
Rabaty:
www pakmanfoods.pl -5% „apricot”
www.sklep.kfd.pl -5% „apricot”
www.myprotein.pl -40% „SMILE”
www.farmabialka.pl -10% „apricot10”
www.sklep.sfd.pl -10% „apricot”