Witam Poniedziałku! Nowy tydzień pełny możliwości przede mną🙏 Wczoraj przebiegłam półmaraton w Swarzędzu a dziś mam w planach trening pleców👊💥 Na posiłek przed treningiem często robię WARZYWNY PLACEK Z CIECIERZYCY ❤️ Bardzo prosty i szybki w przygotowaniu❗️ Mieszam mąkę z przyprawami i warzywami, które mam pod ręką. Ostatnio zrobiłam taki jak na zdjęciu, czyż nie wygląda zachwycająco?!
- 50g mąki z ciecierzycy
- 1 jajko
- 1 ząbek czosnku
- kawałek zielonej papryki
- pół czerwonej cebuli
- kawałek upieczonej dyni Hokkaido
- świeża kolendra i pietruszka
- curry i kurkuma
- sól i pieprz
Wykonanie:
Wszystko wymieszać i smażyć na suchej patelni. Po wyłożeniu na talerz polać olejem lnianym.
Wszystko wymieszać i smażyć na suchej patelni. Po wyłożeniu na talerz polać olejem lnianym.