Jeśli marzycie o słodkim, pożywnym i białkowym śniadaniu, a dodatkowo szybkim i prostym w wykonaniu, to zapraszam na mój dzisiejszy wpis. KOMOSA doda POWERA nawet największemu wyciskaczowi ciężarów i z pewnością ukoi skołatane nerwy po ciężki dniu w pracy. Poprawi nastrój mega smutasowi i doda sił przy ciężkiej chorobie. A to za sprawą wysokiej zawartości pełnowartościowego białka, licznych witamin  n. E, C, B oraz soli mineralnych takich jak magnez, potas, miedź i cynk, które zawiera KOMOSA RYŻOWA. 

Przypomnę również, że QUINOA nie zawiera GLUTENU i ma NISKI INDEKS GLIKEMICZNY, więc bezglutenowcy i cukrzycy powinni na stałe wprowadzić ja do swojego jadłospisu! Zapraszam zatem na moją smaczną propozycję czyli KOMOSANKĘ z MASŁEM MIGDAŁOWYM, TRUSKAWKAMI i BIAŁKIEM TRUSKAWKOWYM.

Składniki:
Wykonanie:
Komosę wsypujemy do garnuszka, zalewamy wodą. Dodajemy rodzynki, esencję migdałową i białko roślinne. Gotujemy przez ok. 15min. Odstawiamy z ognia i studzimy przez kilka minut. Następnie dodajemy plasterki truskawek, ostropest, babkę, macę i masło migdałowe. Mieszamy wszystko i komosę przekładamy do miseczki. Posypujemy świeżymi i suszonymi  owocami oraz orzechami.