Jeśli marzycie o słodkim, pożywnym i białkowym śniadaniu, a dodatkowo szybkim i prostym w wykonaniu, to zapraszam na mój dzisiejszy wpis. KOMOSA doda POWERA nawet największemu wyciskaczowi ciężarów i z pewnością ukoi skołatane nerwy po ciężki dniu w pracy. Poprawi nastrój mega smutasowi i doda sił przy ciężkiej chorobie. A to za sprawą wysokiej
zawartości pełnowartościowego białka, licznych witamin n. E, C, B oraz soli
mineralnych takich jak magnez, potas, miedź i cynk, które zawiera KOMOSA RYŻOWA.
Przypomnę również, że QUINOA nie zawiera GLUTENU i ma NISKI INDEKS GLIKEMICZNY, więc bezglutenowcy i cukrzycy powinni na stałe wprowadzić ja do swojego jadłospisu! Zapraszam zatem na moją smaczną propozycję czyli KOMOSANKĘ z MASŁEM MIGDAŁOWYM, TRUSKAWKAMI i BIAŁKIEM TRUSKAWKOWYM.
Przypomnę również, że QUINOA nie zawiera GLUTENU i ma NISKI INDEKS GLIKEMICZNY, więc bezglutenowcy i cukrzycy powinni na stałe wprowadzić ja do swojego jadłospisu! Zapraszam zatem na moją smaczną propozycję czyli KOMOSANKĘ z MASŁEM MIGDAŁOWYM, TRUSKAWKAMI i BIAŁKIEM TRUSKAWKOWYM.
Składniki:
- 60g białej komosy
- 2 garście truskawek
- 20g rodzynek
- 20g roślinnego białka truskawkowo-śmietankowego firmy MyProtein
- 1/4 łyżeczki naturalnej esencji migdałowej
- 350ml wody
- 1 łyżeczka mielonego ostropestu
- 1 łyżeczka babki płesznik
- 1 łyżka sproszkowanego korzenia maca firmy Bio Planet
- 1,5 łyżki masła migdałowego firmy Primavika
Komosę
wsypujemy do garnuszka, zalewamy wodą. Dodajemy rodzynki, esencję migdałową i białko roślinne. Gotujemy przez ok. 15min. Odstawiamy z ognia i
studzimy przez kilka minut. Następnie dodajemy plasterki truskawek, ostropest, babkę, macę i masło migdałowe. Mieszamy wszystko i komosę przekładamy do miseczki. Posypujemy świeżymi i suszonymi owocami oraz orzechami.