Weekendowe puszyste amerykańskie NALEŚNIKI polecają się na PYSZNE ŚNIADANIE!!! Dziś w jeszcze zdrowszej wersji, bo do ich usmażenia użyłam MĄKĘ KASZTANOWĄ. Aby nadać ciekawego smaku dodałam również STARTĄ MARCHEW i CYNAMON. Wyszło bardzo smacznie, więc zakasajcie rękawy i bierzcie się do roboty, bo naleśniki same się nie zrobią :-P


 Składniki na NALEŚNIKI (ok.3 średnie szt):
Dodatki do naleśników:
  • jogurt sojowo-migdałowy bez cukru firmy Provamel
  • masło z suszonych migdałów
  • świeże maliny
  • świeże borówki
  • cynamon 
Wykonanie:
Marchew zetrzeć na tarce o małych oczkach. Mąkę kasztanową połączyć z *roślinnym białkiem (*opcjonalnie), proszkiem do pieczenia, cynamonem i solą. Następnie dodać rozgniecionego w rękach banana przetartą marchew i masło orzechowe. Wlać wodę i wszystko dokładnie wymieszać. 
Naleśniki smażymy z dwóch stron na dobrze rozgrzanej patelni z powłoką nieprzywierającą.
Gdy pancakes delikatnie ostygną podajemy z ulubionymi dodatkami - jogurtem, polewą, lodami, orzechami, owocami czy orientalnymi przyprawami jak cynamon, kardamon i garam masala.