To moja PIERWSZA PIECZONA OWSIANKA :-P Choć już dawno miałam ochotę na taką, nigdy nie chciało mi się dłużej niż max 10 minut przygotowywać porannego posiłku. Takie śniadanie polecam szczególnie w WEEKEND, gdy mamy troszkę więcej czasu na przygotowanie tego smakowitego dania. 

Tak na prawdę przygotowanie takiej PIECZONEJ OWSIANKI dużo czasu nie zajmuje ;-)  Do miseczek wrzucamy wszystkie składniki a potem piekarnik robi za nas resztę roboty!!! Prosto i szybko, prawda??    

Wypróbujcie ten przepis i dajcie znać czy wolicie tradycyjne owsianki czy bardziej Wam smakują pieczone :-D

Składniki (2 miseczki): 
  • 120g płatków owsianych bezglutenowych
  • 200g mrożonych jagód i malin
  • 50g orzechów brazylijskich
  • 1 szklanka mleka sojowego
  • cukier brzozowy = ksylitol
  • pół łyżeczki naturalnego aromatu waniliowego lub nasion wanilii
Wykonanie: 
W dużej misce mieszamy ze sobą 100g płatków owsianych z owocami, mlekiem, cukrem i wanilią. Dodajemy również 40g pokrojonych w plastry orzechów brazylijskich. Owsiankę przekładamy do 2 małych miseczek żaroodpornych. Wierzch posypujemy pozostałą częścią płatków i orzechów oraz kryształkami ksylitolu i ziarenkami wanilii.

Owsiankę zapiekamy w piekarniku ustawionym na 170st C przez 10-15min. 

Przepis dodany do akcji:
39normal mlf8xyfmtp2u0mgjczudxdbkevbsyazz