To moja PIERWSZA PIECZONA OWSIANKA :-P Choć już dawno miałam ochotę na taką, nigdy nie chciało mi się dłużej niż max 10 minut przygotowywać porannego posiłku. Takie śniadanie polecam szczególnie w WEEKEND, gdy mamy troszkę więcej czasu na przygotowanie tego smakowitego dania.
Tak na prawdę przygotowanie takiej PIECZONEJ OWSIANKI dużo czasu nie zajmuje ;-) Do miseczek wrzucamy wszystkie składniki a potem piekarnik robi za nas resztę roboty!!! Prosto i szybko, prawda??
Wypróbujcie ten przepis i dajcie znać czy wolicie tradycyjne owsianki czy bardziej Wam smakują pieczone :-D
Tak na prawdę przygotowanie takiej PIECZONEJ OWSIANKI dużo czasu nie zajmuje ;-) Do miseczek wrzucamy wszystkie składniki a potem piekarnik robi za nas resztę roboty!!! Prosto i szybko, prawda??
Wypróbujcie ten przepis i dajcie znać czy wolicie tradycyjne owsianki czy bardziej Wam smakują pieczone :-D
Składniki (2 miseczki):
W dużej misce mieszamy ze sobą 100g płatków owsianych z owocami, mlekiem, cukrem i wanilią. Dodajemy również 40g pokrojonych w plastry orzechów brazylijskich. Owsiankę przekładamy do 2 małych miseczek żaroodpornych. Wierzch posypujemy pozostałą częścią płatków i orzechów oraz kryształkami ksylitolu i ziarenkami wanilii.
Owsiankę zapiekamy w piekarniku ustawionym na 170st C przez 10-15min.
- 120g płatków owsianych bezglutenowych
- 200g mrożonych jagód i malin
- 50g orzechów brazylijskich
- 1 szklanka mleka sojowego
- cukier brzozowy = ksylitol
- pół łyżeczki naturalnego aromatu waniliowego lub nasion wanilii
W dużej misce mieszamy ze sobą 100g płatków owsianych z owocami, mlekiem, cukrem i wanilią. Dodajemy również 40g pokrojonych w plastry orzechów brazylijskich. Owsiankę przekładamy do 2 małych miseczek żaroodpornych. Wierzch posypujemy pozostałą częścią płatków i orzechów oraz kryształkami ksylitolu i ziarenkami wanilii.
Owsiankę zapiekamy w piekarniku ustawionym na 170st C przez 10-15min.