Gdy z rana nie macie dużo czasu, spieszycie się do pracy lub na uczelnia, albo zaspaliście a chcecie zjeść coś pożywnego przed wyjściem z domu, polecam wam ten ekspresowy i dziecinnie prosty przepis! W czasie kiedy ubieracie się, pakujecie torbę lub wykonujecie makijaż, śniadanie samo się zrobi. Kasza jaglana ugotuje się w mniej niż 10min, a dodanie do niej pozostałych składników to kwestia kilku ruchów nadgarstka. Nie trzeba nic kroić, miksować czy moczyć dzień wcześniej.

Składniki: 
  • 5 łyżek kaszy jaglanej
  • 1 łyżka syropu klonowego (opcjonalnie)
  • 1 łyżka rodzynek
  • garść borówek
  • garść malin
  • woda
Wykonanie:
Płuczemy jaglankę w wodzie i zalewamy wrzątkiem w proporcji 1:2 (kasza:woda). Wstawiamy na ogniu. Do garnka ddajemy syrop klonowy, rodzynki i migdały. Gotujemy przez 8min do momentu, aż kasza wchłonie całą wodę. Przekładamy ją do miseczki i   dekorujemy opłukanymi owocami.



Przepis dodany do akcji:
Lekkie i szybkie dania na upalne dniLetnie owoceZ dziećmi i dla dzieci