Od pewnego czasu mocno wkręciła mi się jajecznica z chorizo zamiast szynki, ma wyraźniejszy i ciekawszy smak 😋 Musisz spróbować❗️

▪️SKŁADNIKI:
-2 jajka
-50ml białka jaj www.farmabialka.pl 
-50g chorizo
-kilka pieczarek 
-kilka pomidorków cherry
-kawałek cebuli
-sól, pieprz, curry i kurkuma
-świeży szczypiorek
-bezglutenowy spód do pizzy Incola Glutenfree (do kupienia w Netto, Żabka) 
-masło ghee

▪️WYKONANIE:
Na maśle podsmażamy pokrojone pieczarki, cebulę i chorizo. Dodajemy jajka i białko jaj, przyprawiamy. Mieszamy cały czas. Dodajemy pokrojone pomidorki i mieszamy jeszcze 1min. Przed podaniem posypujemy szczypiorkiem.

Spód do pizzy kroimy na 2 części i opiekamy w tosterze (moc na maxa) do koloru brązowego.