Grillowane kotleciki tofu po indyjsku 🇮🇳
Pyszne, aromatyczne tofu kotleciki z warzywami z pastą TIKKA MASALA @pataks_polska , podane z pieczonymi ziemniakami z oregano oraz mango chutneyem @pataks_polska 💚
👉przepis wegetariański, bezglutenowy
🍛SKŁADNIKI (2 porcje):
•opakowanie tofu z chilli
•pół puszki mix fasoli, groszku, kukurydzy
•białko jaj / jajko
•mąka kukurydziana
•2 łyżki pasty Tikka Masala @pataks_polska
•sól / sos sojowy
•ziemniaki
•sól
•oregano
•mango chutney @pataks_polska
🍛WYKONANIE:
Tofu kroimy w kostkę, wrzucamy do miski, dodajemy jajko, pastę Patak’s Tikka Masala , sól, warzywa z puszki i odrobinę mąki. Mieszamy i sprawdzamy strukturę. Jeśli jest za mało mąki to dosypujemy.
Formujemy kotleciki i grillujemy na grillu lub patelni grillowej (opcjonalnie piekarnik).
Ziemniaki obieramy, kroimy na kształt pół księżyca, przyprawiamy i pieczemy na grillu (opcjonalnie piekarnik).
Przed podaniem kotleciki polewamy Patak’s mango chutneyem.