Grillowane kotleciki tofu po indyjsku 🇮🇳


Pyszne, aromatyczne tofu kotleciki z warzywami z pastą TIKKA MASALA @pataks_polska , podane z pieczonymi ziemniakami z oregano oraz mango chutneyem @pataks_polska 💚


👉przepis wegetariański, bezglutenowy



🍛SKŁADNIKI (2 porcje):

•opakowanie tofu z chilli

•pół puszki mix fasoli, groszku, kukurydzy

•białko jaj / jajko

•mąka kukurydziana

•2 łyżki pasty Tikka Masala @pataks_polska 

•sól / sos sojowy 


•ziemniaki

•sól

•oregano


•mango chutney @pataks_polska 



🍛WYKONANIE:

Tofu kroimy w kostkę, wrzucamy do miski, dodajemy jajko, pastę Patak’s Tikka Masala , sól, warzywa z puszki i odrobinę mąki. Mieszamy i sprawdzamy strukturę. Jeśli jest za mało mąki to dosypujemy.


Formujemy kotleciki i grillujemy na grillu lub patelni grillowej (opcjonalnie piekarnik).


Ziemniaki obieramy, kroimy na kształt pół księżyca, przyprawiamy i pieczemy na grillu (opcjonalnie piekarnik).


Przed podaniem kotleciki polewamy Patak’s mango chutneyem.