🍪🍫 CIASTO HIT 🍫🍪 To prawdziwy hit tego lata 😎⭐️ Każdy kto wykona ten przepis będzie zadowolony, ba!
Gwarantuje wam SATYSFAKCJĘ SMAKOWĄ 😋
Moi goście zjedli z wielkim apetytem i było im mało, myślę że większej reklamy nie trzeba 😜
Ciacho Hit 🍫🍪 jest
•wegańskie 🌿 lub tradycyjne
•bez cukru dodanego 🧊
•proste i szybkie 👌
•w środku przepyszne kawałki czekolady 😁
🍪SKŁADNIKI:
•150-200g herbatników - zwykłych lub wegańskich (ilość zależy od blaszki)
•400g chudego twarogu lub tofu naturalnego bio
•4 łyżki kakao @myproteinpl
•pół gorzkiej czekolady lub czekolady proteinowej @allnutrition
•erytrytol @pakman.eu (można użyć też słodzika / syropu daktylowego)
•odrobina mleka zwykłego lub roślinnego
•miarka odżywki białkowej czekoladowej @allnutrition lub Vegan Protein Blend o smaku czekolady lub czekolady ze słonym karmelem @myproteinpl (opcjonalnie*)
•2 duże łyżki masła z orzechów laskowych @pakman.eu (lub takiej jakiej macie, dzięki temu „ser” nie jest suchy 😉)
•1 łyżka żelatyny (+ 1/4 szklanki gorącej wody) lub agar-agar (+ 1/4 szklanki bardzo cieplej wody ale nie gorącej)
🍪WYKONANIE:
Na spód tortownicy wysypujemy pokruszone ciasteczka.
Twaróg lub tofu mielimy w blenderze z dodatkiem kakao i słodzika (jeśli używamy erytrytolu / słodzika w tabletkach to musimy rozpuści w szklance w odrobinie cieplej wody). Dodajemy białko czekoladowe (opcjonalnie). Na desce kroimy na drobno czekoladę. Gdy masa „sernikowa” jest gotowa dodajemy do niej pokruszoną czekoladę i dokładnie mieszamy.
W szklance rozpuszczamy żelatynę lub agar agar z wodą. Mieszamy z masą sernikową.
Przekładamy masę do tortownicy na spód z ciasteczek i przykrywamy taką samą warstwą ciasteczek od góry.
Wkładamy do lodówki na co najmniej 3-4h a najlepiej na całą noc.
🛍Rabaty:
@myproteinpl -42% „SMILE”
@sklep.sfd -10% „apricot”
@pakman.eu -10% „Apricot10”