🍪🍫 CIASTO HIT 🍫🍪 To prawdziwy hit tego lata 😎⭐️ Każdy kto wykona ten przepis będzie zadowolony, ba! 

Gwarantuje wam SATYSFAKCJĘ SMAKOWĄ 😋 


Moi goście zjedli z wielkim apetytem i było im mało, myślę że większej reklamy nie trzeba 😜


Ciacho Hit 🍫🍪 jest

•wegańskie 🌿 lub tradycyjne 

•bez cukru dodanego 🧊 

•proste i szybkie 👌 

•w środku przepyszne kawałki czekolady 😁


🍪SKŁADNIKI:

•150-200g herbatników - zwykłych lub wegańskich (ilość zależy od blaszki)


•400g chudego twarogu lub tofu naturalnego bio


•4 łyżki kakao @myproteinpl 


•pół gorzkiej czekolady lub czekolady proteinowej @allnutrition 


•erytrytol @pakman.eu (można użyć też słodzika / syropu daktylowego)


•odrobina mleka zwykłego lub roślinnego


•miarka odżywki białkowej czekoladowej @allnutrition lub Vegan Protein Blend o smaku czekolady lub czekolady ze słonym karmelem @myproteinpl (opcjonalnie*)


•2 duże łyżki masła z orzechów laskowych @pakman.eu (lub takiej jakiej macie, dzięki temu „ser” nie jest suchy 😉)


•1 łyżka żelatyny (+ 1/4 szklanki gorącej wody) lub agar-agar (+ 1/4 szklanki bardzo cieplej wody ale nie gorącej)


🍪WYKONANIE:

Na spód tortownicy wysypujemy pokruszone ciasteczka.


Twaróg lub tofu mielimy w blenderze z dodatkiem kakao i słodzika (jeśli używamy erytrytolu / słodzika w tabletkach to musimy rozpuści w szklance w odrobinie cieplej wody). Dodajemy białko czekoladowe (opcjonalnie). Na desce kroimy na drobno czekoladę. Gdy masa „sernikowa” jest gotowa dodajemy do niej pokruszoną czekoladę i dokładnie mieszamy. 


W szklance rozpuszczamy żelatynę lub agar agar z wodą. Mieszamy z masą sernikową.


Przekładamy masę do tortownicy na spód z ciasteczek i przykrywamy taką samą warstwą ciasteczek od góry.


Wkładamy do lodówki na co najmniej 3-4h a najlepiej na całą noc. 


🛍Rabaty: 

@myproteinpl -42% „SMILE”

@sklep.sfd -10% „apricot”

@pakman.eu -10% „Apricot10”