Po treningu bardzo często sięgam po białkowe koktajle lub przekąski. Ostatnio testowałam batony OHO i postanowiłam stworzyć przepis bazując na tych pysznych bakaliowych słodyczach. 

W szczególności przypadł mi do gustu kokosowy baton "MALAIKA", w składzie którego znajdziecie daktyle, figi, rodzynki, słonecznik, jagody goji, wiórki kokosowe i nasiona chia. Wykorzystałam go właśnie do moich PROTEINOWYCH PRALIN <3

Idealne do kawy i herbaty, po treningu a nawet jako zdrowa i pożywna przekąska. Sprawdźcie sami jakie są szybkie w wykonaniu i wyjątkowe w smaku :-P
 
 
Składniki:
Wykonanie:
Wszystkie składniki połączyć ze sobą w dużej misce. Jeśli masa nie lepi się możemy dodać odrobinę wody.

Kulki formujemy mokrymi dłońmi, następnie obtaczamy w resztce waniliowego białka i dekorujemy jagodami goji.

Praliny możemy ujeść od razu, nie ma potrzeby ich schładzania czy mrożenia. Trzymamy w lodówce max przez 3-4dni.