Po treningu bardzo często sięgam po białkowe koktajle lub przekąski. Ostatnio testowałam batony OHO i postanowiłam stworzyć przepis bazując na tych pysznych bakaliowych słodyczach.
W szczególności przypadł mi do gustu kokosowy baton "MALAIKA", w składzie którego znajdziecie daktyle, figi, rodzynki, słonecznik, jagody goji, wiórki kokosowe i nasiona chia. Wykorzystałam go właśnie do moich PROTEINOWYCH PRALIN <3
Idealne do kawy i herbaty, po treningu a nawet jako zdrowa i pożywna przekąska. Sprawdźcie sami jakie są szybkie w wykonaniu i wyjątkowe w smaku :-P
W szczególności przypadł mi do gustu kokosowy baton "MALAIKA", w składzie którego znajdziecie daktyle, figi, rodzynki, słonecznik, jagody goji, wiórki kokosowe i nasiona chia. Wykorzystałam go właśnie do moich PROTEINOWYCH PRALIN <3
Idealne do kawy i herbaty, po treningu a nawet jako zdrowa i pożywna przekąska. Sprawdźcie sami jakie są szybkie w wykonaniu i wyjątkowe w smaku :-P
- 3 batony bakaliowe Malaika firmy Oho
- 30g roślinnego białka waniliowego The Protein Works www.activehero.pl - masa
- 5-10g białka waniliowego - do obtoczenia
- 150g świeżych malin
- 3 łyżki wiórków kokosowych
- 3 łyżki masła orzechowego The Protein Works www.activehero.pl
- garść jagód goji
- odrobina wody
Wykonanie:
Wszystkie składniki połączyć ze sobą w dużej misce. Jeśli masa nie lepi się możemy dodać odrobinę wody.
Kulki formujemy mokrymi dłońmi, następnie obtaczamy w resztce waniliowego białka i dekorujemy jagodami goji.
Praliny możemy ujeść od razu, nie ma potrzeby ich schładzania czy mrożenia. Trzymamy w lodówce max przez 3-4dni.
Kulki formujemy mokrymi dłońmi, następnie obtaczamy w resztce waniliowego białka i dekorujemy jagodami goji.
Praliny możemy ujeść od razu, nie ma potrzeby ich schładzania czy mrożenia. Trzymamy w lodówce max przez 3-4dni.