Słodkie śniadania to moja specjalność. Mój dzień zazwyczaj zaczyna się od owsianki lub jaglanki z owocami i orzechami. Dodawajcie to co akurat macie pod ręką, nie bójce się eksperymentować!
- 6 łyżek kaszy jaglanej
- 1 małe jabłko
- 1 mała gruszka
- garść sparzonych rodzynek
- garść sparzonych migdałów
- 1 łyżeczka cynamonu
- 1/2 łyżeczki imbiru
- 1/2 łyżeczki naturalnego ekstraktu migdałowego
- 3/4 szklanki mleka sojowego naturalnego
Kaszę jaglaną gotujemy na mleku sojowym z dodatkiem cynamonu, imbiru i ekstraktu migdałowego. W tym czasie płuczemy rodzynki i migdały we wrzątku. Gdy kasza będzie miękka, ale nie rozgotowana odstawiamy z ognia i kilka minut studzimy. Następnie dodajemy bakalie oraz pokrojone w drobną kostkę owoce. Mieszamy i podajemy na ciepło.